Heppie kindermassage

wat is heppie kindermassage?

De kindermassages die ik geef, beantwoorden aan de leer van de  "Heppiemassage", een specifieke werkwijze die ik leerde bij Andrée Borguet van Integrama. Hier behaalde ik ook het noodzakelijke getuigschrift. Deze werkwijze wordt aangevuld en verder verrijkt door de talrijke bijkomende opleidingen die ik volg. 

Heppiemassage werd ontwikkeld in 2010 door massagetherapeute Helen Lodder in Nederland. Na vraag van een moeder van een autistisch kindje, ontwikkelde zij, na zich ruim verdiept te hebben in deze materie, een massage die geschikt is voor deze doelgroep en tevens voor alle andere kinderen waarbij de prikkelverwerking soms intens is.

 

De heppie kindermassage die ik aanbied wordt afgestemd op het kind en kan bijgevolg ook prima ingezet worden voor alle kinderen die nood hebben aan een moment van zelfzorg, opladen, rust.

Bij een heppie kindermassage worden verschillende aan het kind aangepaste massagetechnieken aangewend zoals diepe drukmassage, strijkmassage en hand-en voetmassage. Er kan geleidelijk aan ook gebruik gemaakt worden van aromatherapie en helende knuffelstenen.

Er kan over de kledij heen gemasseerd worden. De massage wordt helemaal op maat van het kind gegeven, in overleg met kind en ouders. Een sessie duurt 30 à 45 minuten maximum. Er wordt ook de nodige tijd genomen, vaak wordt er maar 15 minuten werkelijk gemasseerd, dit om overprikkeling en frustratie te vermijden. Het wordt een massage "op maat". 

U mag aanwezig blijven in dezelfde ruimte (gewijzigd owv corona, zie update). Bij kleine kindjes is dit soms in het begin wenselijk. U kan, om die reden, ook plaats nemen op een stoel in de gang en zelf ook een rustmoment nemen, Op dit moment is het beter even te wachten in de auto, of een mooie wandeling maken vlakbij de praktijk, aan de Demer in het prachtige natuurschoon dat Aarschot omringt.

IMG_8843.JPG

drukmassage

Dit is een massagevorm die systematisch en repetitief druk uitoefent op de spiergroepen en gewrichten. Uit observatie blijkt dat prikkelgevoelige personen  zichzelf vaak dit soort druk toedienen of er baat hebben.

strijkmassage

Deze strijkmassage gebeurt in eerste instantie over de kledij heen. Ze is gebaseerd op de strijkmassage van Tiffany Field, een Amerikaanse psychologe die onderzoek deed naar het effect van massage bij kinderen met ASS. Ze bestaan uit gestructureerde strijkbewegingen over heel het lichaam die het loslaten stimuleren. In een later stadium kan deze massage ook op de blote huid gebeuren met aangepaste aromatische olie.

hand-en voetmassage

Deze gebeuren met aangepaste aromatische olie of een neutrale massagecrème.

IMG_8815.JPG